ASB Financing


KENAPA PILIH JADI ASB FINANCING AGENT


Kenapa tak pilih tradisional bisnes? 


Buka kedai, buka restoran atau workshop. Semua perlukan modal. Modal yg agak besar. Kena sewa kedai, kena gaji pekerja, kene jaga kedai, kene rolling modal untuk barang2.

Apa jadi bile bisnes tak maju atau terpaksa tutup? Rugi kos barang2 yang kene rolling, rugi kos renovation, maybe ada tanggung hutang dengan bank. Bila kos sara hidup meningkat,bajet belanja akan dipotong. Orang ramai akan mula menyimpan untuk masa depan.

Kenapa jadi ejen asb financing sangat menguntungkan?

Sebab modal kecil sgt, Cuma bayar exam fee dan mesti pass exam je.itu pun Cuma RM305.20.kalau register ketika promosi dapat diskaun untung lagi 40% kat situ (RM 180).

Bila orang kurang berbelanja maka dia akan menyimpan,jadi kat mana dia nak simpan? Ada simpanan yg ditawarkan bukan setakat tak dapat untung,bahkan duit modal pun hangus,boleh refer kat macam2 bisnes MLM,moneygame,skim cepat kaya dsb.

Jadi kenapa patut kita offer asbf kepada klien ni? Sbb produk ni dari bank,jadi bukan mcm skim tipu yg lain,mmg yg bank offer ni skim lambat kaya,tp ada jugak yg jadi kaya tu.dengan asbf mcm2 cara kita boleh advise klien :


  1. boleh apply untuk tambahkan wang pada masa pencen,selain bergantung pada duit pencen dan epf,400k untuk seorang atau 800k untuk suami isteri
  2. boleh offer klien untuk bayar selama 12bulan je dari tempoh 30 tahun
  3. klien boleh untung sehingga 50% setahun dari amaun yg dia bayar pada tahun pertama
  4. klien boleh guna duit dividen untuk bayar perbelanjaan bulanan atau bayar kereta dsb
  5. klien blh buat mcm main kutu,bayar tiap bulan,awal tahun dapat dividen
  6. klien blh buat simpanan force saving,kalau sendiri tiada disiplin untuk menyimpan dan lain-lagi sebab.


Jadi di sini anda ada sebab kenapa klien akan buat asb financing. Cuma persoalannya adakah klien nak buat asbf dengan anda atau di bank? anda boleh share kelebihan asbf kepada prospek sekadar suka2 dan dia pergi buat di bank dan anda tidak dapat sebarang komisen. atau anda boleh jd ejen dank client apply dengan anda dan anda dapat komisen.

klien boleh apply serendah RM10k dan komisen anda RM50 atau setinggi RM200k komisen anda RM1k.

Anda boleh fikir contoh persamaan dengan dropship,tiada modal,dan anda boleh kerja online sahaja.tapi cuba kira berapa banyak sales yang anda perlu buat untuk dapat komisen sebanyak RM1k sehari,berbeza dgn asbf yang sales nya dalam gandaan puluh ribu.

Siapa yg nak amik asbf ni? Ramai lagi dalam statistic kaum bumiputra yg ada akaun asbf tetapi tiada simpanan dalamnya,jadi kita membantu kaum bumiputra untuk menabung.💥💥

No comments:

Post a Comment

Pages